Søndag kl. 1500 smeller det på Color Line Stadion når AaFK Fortuna tar i mot Åsane til seriestart og fotballfest. Det er meldt flott vær, solveggen er herlig på stadion og vi håper at alle som har anledning møter opp for å støtte jentene – Helt ærlig, det fortjener de!

Jeg tror vi må stoppe opp og minne oss på hva vi sammen, SAMMEN FOR SUNNMØRE, har fått til de siste årene. AaFK Fortuna, Sunnmøre Fotballkrets, AaFK,  jenteløftet, breddeklubbene og «alle jenter på bana» har satt «like muligheter» på norgeskartet på en helt unik måte. Bygd et fundament på den imponerende jobben FK Fortuna gjorde for regionen i en årrekke. Ingen nevnt, ingen glemt, men dere vet hvem som har jobbet døgnet rundt for jentene.

Nå er Sunnmøre igjen klar for Toppfotball på kvinnesiden, over 5 år siden nedrykket i 2016. Det har kostet krefter og en helt uvurderlig humankapital som har gjort en strålende innsats disse årene. Kaptein Mette Muri har vært med hele veien siden 2013, og starter på sin tiende sesong. For en spiller og forbilde. Hun har full jobb, men satser knallhardt på idretten sin. Smak på den!

Onsdagen før hver hjemmekamp skal jentene og klubben besøke en breddeklubb som i tillegg blir invitert på kamp til helgen. Vi startet forrykende med et fantastisk besøk hos Spjelkavik IL som har løftet jentefotballen på en forbilledlig måte de siste årene. Det er dette det hele dreier seg om – ut i klubbene å engasjere, inspirere og spre et budskap om nye og bedre muligheter for jentene. I tillegg vil vi gjerne besøke flere klubber utover disse aktivitetene før hjemmekampene.

Vi skal jobbe knallhardt for å vinne flest mulig kamper i 2022, men i det større bildet er det arbeidet vi alle gjør sammen for å styrke regionen og gjøre Sunnmøre til en bedre plass å bo som virkelig teller.  

Det er vanskelig å finne ord for å beskrive hvor viktig et godt fotballag kan være for en by og en region, og når jentene i tillegg fra 2020 fikk ta på seg den oransje drakta, Norges peneste drakt, finnes det ingen begrensninger – «The sky is the limit»

På slutten av 90-tallet, og starten på 2000-tallet tok Ålesund by og AaFK viktige steg for å etablere seg i den øverste divisjonen, med et meget godt lederskap i styre og stell. Inspirasjonen fra den gang må brukes for alt det er verdt i jobben med å løfte kvinnesatsingen så langt som mulig. Det vil også styrke AaFK-familien, merkevaren og skape et enda større samhold rundt fotballen på Sunnmøre. Det er store ambisjoner, men for oss som har vært så vanvittig heldig å få spille for fulle tribuner på Kråmyra og Color Line Stadion så er troen det siste vi mister. Sammen skal vi tilbake til gamle høyder, uansett om det er herrefotball eller damefotball. ELLER: Jeg ønsker meg at vi heller snakker om FOTBALL, og sørger for å løfte produktet sammen.

Ukentlig høydepunkt

AaFK har siden 2002 blitt et stabilt og godt lag i toppfotballen i Norge. Det er en historie om lidenskap, engasjement, hardt arbeid, fellesskap og gode resultater. Kampene på Color Line Stadion er for mange et ukentlig høydepunkt – og en møteplass hvor alle opplever spenning og fellesskap. AaFK Fortuna er virkelig med på å løfte Sunnmøres stolthet til å en ny dimensjon og allerede på søndag får vi et høydepunkt å glede oss til. Seriestart mot Åsane, en av favorittene i divisjonen, bør kunne engasjere mange Sunnmøringer til å oppleve feiende flott fotball.

AaFK Fortuna og AaFK bidrar til et positivt omdømme som det er vanskelig å sette en verdi på. Noe av det som gleder meg mest, er hvordan Sunnmøre og AaFK er i ferd med å utvikle en satsing på jentene som hele regionen står bak. Siste seriekamp mot Ull Kisa i 2021 gir også håp om et fullsatt Color Line Stadion inn i fremtiden.

Jeg vil gi ekstra ros til trenere, spillere, ansatte, ledere, supportere, frivillige, næringslivet og kretsen for at «eventyret» om AaFK Fortuna forhåpentligvis kan bli noe som gjør sunnmøringen glad og stolt.

Eneste muligheten til å lykkes er å skape et stort spleiselag hvor vi alle drar i samme retning. Folk skal få positive assosiasjoner når de hører om AaFK Fortuna. Det skal gi livsglede og bolyst. Klubben er spesielt viktig for å skape likebehandling, selv om det i skrivende stund er krig i Europa og mye pessimisme. Men fotballen har den effekten at den forener folk og bidrar til håp.

Noe av det som gleder meg mest er hvordan vi er med og styrker den lokale fotballen. Jentene mottas som helter når de reiser ut i klubb. Det skal vi alle være stolte av. Samtidig skal vi være veldig bevisst på hvilken rolle vi spiller for mange. Være svært ydmyke og forvalte vår posisjon med klokskap.

Det er jo akkurat sånn vi Sunnmøringer ønsker å være. Det tror jeg også folk fra andre steder opplever når de møter oss eller kommer på besøk. AaFK Fortuna og AaFK er flaggskipene. Det er mye mer enn en fotballklubb. Det er noe jeg håper at alle ønsker å identifisere seg med.

En utrolig sterk merkevare!

Møt opp på kamp på søndag!

Eirik Hoseth

Daglig leder