Det ble en flott kveld på magiske Aksla Stadion i går kveld. Strøken gressbane, to gode lag og en intens og spennende kamp. Det er 21 måneder siden siste «registrerte seriekamp», og våre jenter slo Valder/Vigra G16 3-2. Natalie G. Nilsen, Kristine Gulbrandsen og Mette Muri scoret målene.

Men det viktigste var at det endelig ble kamp for alle jentene igjen, også for de over 20 år. Derfor fikk alle de eldste spillerne slippe til denne gangen i et rent AaFK Fortuna-lag. Samarbeidslaget i G16-serien har fungert på en veldig fin måte, og vi ser på muligheten for å legge til rette i høstsesongen også. Dette er veldig god matching for jentene, spesielt på tempo og et mye større krav til nøyaktighet i alt man gjør. Vi vil gi mye skryt til guttene de har spilt mot i vårsesongen, hvor det sikkert er ganske uvant for dem å møte jente-damelag. Vi setter stor pris på den profesjonelle innstillingen guttene har vist.

Kristine, Natalie og Mette scoret hvert sitt mål mot Valder/Vigra

Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7737599

Hovedtrener Frode Fagermo sitt innbydende referat fra kampen:

I går gjennomførte vi vår fjerde kamp i G16-serien. Og endelig, virkelig endelig, kunne vi slippe løs de over 20 med drakta på.

Nesten så kampen ble underordnet, bare det å konstatere at alle uavhengig av alder nå kunne få spille ball er en seier i seg sjøl!

That being said, vi var selvsagt ute etter en god prestasjon, og prov på utvikling. Vår motstander denne nydelige tirsdagskvelden var et robust, men fair-spillende og godt Valder/Vigra-lag. Den klart sterkeste motstanden vi så langt har møtt!

For de som ikke enda har fått med sluttresultatet så vant vi 3-2 etter en spennende og intens kamp.

Vi tar ledelsen etter ca 10 minutter på et knallgodt korridorfrispark fra Natalie. Hun pisker ballen inn med kraft mot lengste, en ball Solveig er først på, men i særdeles god lagånd kjører hun bare en luft-nikk uten å touche ballen, så den får fortsette sin etterlengte ferd direkte i kassa.

Dette målet blir omgangens eneste, en omgang som kan oppsummeres som varierende. Med ball blir vi for utålmodige og direkte etter å ha frispilt oss i bakre firer. At vi ikke makter å «sette» et spill høyere i banen gjør at ikke får etablert oss ofte nok på siste 3-del av banen og således ikke skapt nok i eget spill.

Defensivt er det i stor grad bra. En liten periode blir vi litt for hissige til å støte høyt i banen med midtbanen, noe som igjen fører til en uønsket strekk i laget. Det får vi etter hvert justert, og vi står med god struktur.

Etter en god dialog i pausen ser vi et mer dominerende AaFK-Fortuna lag i andre omgang. Jentene viser enorm evne til å ta til seg læring og absorbere erfaring, for så omsette det i fruktbare resultat. På langt bedre vis bevarer vi ball fra egen halvdel og opp til motstanderens, og gjennom det kommer vi oftere til gunstige situasjoner. Etter et godt etablert trykk får vi straffe i det 53 minutt. Oda kommer med bestemthet til en avslutning som blir blokkert, men følger dette opp med et nytt forsøk. Dette skuddet blir stoppet ved håndmakt, noe som ofte er mindre gunstig innen egen 16-meter.

Kristine tar ansvar for denne og vi er oppe i 2-0. Bare en parentes at straffen ble reddet av en sprelsk keeper, og at returen ble ekspedert i mål av nevnte straffeskytter:)

I denne perioden er vi gode. Vi er svært komfortable med ball, varierer fint, og er veldig strukturert og dyktig defensivt.

Man må forvente at enhver motstander kan komme til avslutning, og det gjør V/V i det 70 minutt. Fra 18-20 meter kommer ei kule som smetter inn i langhjørnet til ei meget god Lone. 1-2.

Vi venter ikke lenge med å respondere på denne frekke henvendelsen fra vår motstander. Kun 2 minutter etter får vi nok et korridorfrispark fra vår høyre side. Den veldig gode leveransen fra Agata ekspederes i krøsset fra kæpt`n Mette på vakkert vis, 3-1!

De siste 15 blir noe oppjaget, V/V jager selvsagt et resultat, men vi beholder både kløkt, sans og samling. Vi løser de aller fleste situasjoner med bestemthet og ro, med ett unntak. 2 minutter før slutt blir vi både overmodig og ubesluttsom, og inviterer til trøbbel foran egen kasse. På en relativt lik avslutning som deres første scoring, settes ei solid kule klistra ut i hjørnet, og vi er på 3-2.

Vi opptrer resolutt de siste 5 inklusive overtid, og tar totalt sett en fortjent seier etter at dommer Fudden Furland har tatt sitt siste støt i fløyta. Vi påstå å si at dette var en meget solid prestasjon. En bra motstander, ikke bare fysisk, men også spillemessig.

Det er selvsagt, og heldigvis mer å gå på, men vi tar steg kamp for kamp, og jeg har stor tro på at vi får et enda mer slagkraftig lag når alvoret starter.

Dette ser bra ut!

Det hviles ikke på laurbær nå som vi har fått lov til å spælle, høyst trolig ny kamp førstkommende fredag. Da mot G14 Kretslag.

Frode F, trener.

Kaptein Mette Muri hadde følgende kommentar etter kampen:

ENDELIG fikk vi spille kamp igjen ilag! Vi møtte et godt lag i Vigra/Valder som gjorde kampen både spennende og underholdende. Vi spiller en god førsteomgang, der vi tør å holde i ball, byr oss frem og står godt bakover. Andre omgang blir noe mer rotete enn første, men vi ser igjen flere situasjoner og perioder der vi tør å spille og har noen gode angrep. Alt i alt en godkjent kamp, der vi har mye å bygge videre på inn mot en spennende høstsesong! 

Mette

Kategorier: Nyheter