Ingenting er bedre enn å vinne på en tyngre dag. 3-1 seier over Rosenborg 2 smakte ekstra godt! Etter en hektisk periode med kamper der vi har vår tredje kamp på en uke fullførte vi 3 av 3 med seier! Vi har satt oss i en veldig god posisjon inn mot årets siste seriekamp.

Hovedtrener Frode Fagermo har følgende oppsummering fra kampen:
«Ny seier, med slunkent batteri».
«En krevende, morsom, og ikke minst innbringende uke er lagt bak oss. 3 kamper på 7 dager er tøff kost, og med så mye på spill gir det en slitasje i topplokket så vel som for kropp!
Lørdag ventet et ungt, men talentfullt og hardtarbeidende RBK på Aksla, og det var selvfølgelig forventet at vi skulle ta nye 3 poeng. Men med Tynset og ikke minst Molde kampen fra onsdag i beina, så merket vi fort at batteri-lageret ikke var på full charge.
Det står aldri på vilje eller ønske fra våre fabelaktige jenter, men vi klarte liksom aldri å få opp den energien som kreves for å spille ut motstanderen. Det førte til at 1 omgang var en ganske jevn affære der vi skapte mye mindre offensivt enn det vi har vært vant til i senere tid.
Defensivt var det i grunn ikke så mye å anke på, vi nekter vår motstander å skape noe som helst. Vi tuslet i garderoben, om enn ikke bekymret, så i alle fall litt betuttet.

Vi var langt mer påskrudd fra start i andre, fortsatt ikke helt der vi skal være, men langt mer bestemt. Etter ca 20 min kommer det første av 3 virkelig lekre mål denne lørdagen. Mette tar et sugende løp inn i boksen til RBK 2, får ballen, men ender med ryggen mot mål. Hun velger å legge ballen igjen til Natalie, noe som viste seg å være et godt valg, for Natti satte ballen med en strøken innside opp i motsatt krøss fra ca 14 meter. Lekker og befriende scoring! Vi skaper mer nå, men får ikke «drept» kampen, og med det løper man alltid en risiko.
Kvarteret før slutt sitter 1-1. Et frispark blir kælket inn i en overfylt boks og en uheldig deflection fra en av våre stopperstjerner fører til at Benedicte er sjanseløs. Fryktelig uheldig der altså.
Blir vi litt shaky? Ja kanskje på benken, men jentene svarer med å varte opp 2-3 store sjanser rett etter. Er så nydelig å se den kollektive reaksjonen fra spillerne, dette skal vi få på plass igjen! Vi er litt ute å kjøre på en overgang fra de unge flickorna fra Trondhjem, men rir det av.
3 minutt før slutt settes i grunn spikeren, og for en spiker! Agata, som var flyttet ut i høyre kant, mottar ballen midt på offensiv halvdel og styrter frem med ball og bein. Fra 20 meter rapper hun til ei kule som fyker 18 cm over bakken i torpedo-fart og limer seg i motsatt hjørne!! Lekkert, lekkert, lekkert!
I siste spilleminutt fullfører vi oppgaven med nok et kremmerhus. Et strålende innlegg på bakre blir møtt av Natalie med en leken innside-volley, og vi vinner 3-1.
Ja, det var litt slunkent batteri, men seieren var kontrollert og et utslag av kvalitet i avgjørende øyeblikk.

Nå venter en siste oppgave før vi kan rette blikket mot en ur-spennende kvalik på senhøsten. For å få retten til den, må vi ta oss av Nardo i siste serierunde kommende søndag, det akter vi å gjøre!

Frode F, trener

MÅL:
63 min – Natalie Granvang Nilsen
75 min – (Selvmål)
87 min – Agata Drozdzik
90 min – Natalie Granvang Nilsen

AaFK Fortuna:
Benedicte Berge – Daniela Dögg Guðnadóttir, Ellijanne Skrede Anderson, Helle Olsen Rindal, Nora Ferstad – Julia Vik Remøy, Agata Drozdzik, Mette Osvold Muri, Ida Skaar Kroken, Natalie Nilsen – Lise Janbu Eide

Innbyttere benyttet:

  • Danelle Bizohera
  • Oda Sperre Tennfjord
  • Jenny Fylling

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7868024

SISTE SERIEKAMP FOR ÅRET ER MOT NARDO BORTE PÅ NISSEKOLLEN KUNSTGRESS KLOKEN 14:00!