Vi gikk på vårt 3 strake tap i førstedivisjonen, det liker vi selvsagt ikke noe særlig. Ser man bortsett fra skrekkelige første 25 minutter, så er vi igjen spillemessig bedre enn motstanderen. Men det teller jo ikke det spøtt når vi verken klarer å skaffe nok store muligheter, ei heller omsette de få vi har i tellende resultat.

Vi løfter oss brukbart etter en shaky start og kommer etterhvert til 2 store sjanser. Det aller største muligheten vi har i kampen er ved Cay. Hun duellerer bra på bakre stolpe på en corner, og dasker den løse ballen på innsiden av stolpen. Returen lander hos Mette som smekker til få første touch, via hånda til en forsvarer og til ny corner. En veldig hands-fokusert dommer kunne kanskje gitt straffe på den, men i ærlighetens navn er det kort hold og bra futt i kula.

Noe senere setter vi igjen bra trykk i boksen til Amazon, og etter litt klæbb and bæbb havner ballen hos Tea på 5-6 meter. Skuddet, som hun selv er ganske sikker på hadde gått inn, blir dessverre blokkert av en av våre egne…. Neppe med hensikt, men likevel kjedelig.

Målet vi slipper inn er selvsagt unødvendig. De scorer på en corner da vi ikke er dyktige nok i markeringsspillet. Utover dette har vi stor defensiv kontroll, de skaper absolutt nada og niks.

Vi går da til pause med 0-1.

Andre omgang er i store trekk ganske bra. Som nevnt innledningsvis, et til tider ganske kraftig spille-overtak gir ikke de store mulighetene, selv om vi er veldig nære på flere ganger. Amazon på sin side har 2 enorme sjanser, den første mesterlig reddet av Benedicte, den andre sleives over og utenfor fra god posisjon.

Vertene er tydelig slitne utover kampen, og henger i de berømte tauene. Men symptomatisk for oss om dagen så har vi ikke den helt store rytmen på siste 3-del. Litt mer nøyaktighet, litt bedre valg, og litt mer bestemthet, så kunne vi satt både 1 og 2. Men den gang ei…..

I situasjoner som dette har man som regel 2 valg;

1: sutre over at ting ikke fungerer helt som man vil og la frustrasjonen ta over.

Eller;

2: identifisere årsakene til at ting ikke helt sitter, jobbe med de pluss å forsterke det som tross alt fungerer bra.

Vi tenker å gjøre det siste😊 Vi er nære folkens, veldig nære. Men 1 divisjonen er en tett og tøff arena der små detaljer ofte avgjør, slik som på lørdag.

Artig nok så møter vi nettopp Amazon Grimstad til helgen igjen, og vi akter å ta tilbake de 3 tapte poengene vi mistet på Sørlandet. Håpet er at vi blir godt hjulpet av dere i publikum. Vi legger opp til folkefest med ambisjonen om 1000 tilskuere. Møt opp og gi oss et jævla trøkk frem mot 3 poeng!!

Men før vi kommer dithen så møter vi Molde i 2 runde av cupen på onsdag. Som dere kanskje husker så var det nettopp Molde som fulgte oss til døra i fjorårets opprykks-sesong. Det blir en spennende kamp der vi selvsagt har alle intensjoner om å vinne! Cupen er viktig, og vi ønsker å gå langt!

Frode F, trener.