“En anstrengende, men fortjent seier”.


Mye står på spill når det skal spilles om opprykk til 1 divisjon. På forhånd var det forventet at Frigg kom til å bli den sterkeste motstanden i kvaliken. Både fordi de er ganske flinke, men også fordi vi skulle møte dem på bortebane.
Det var ingen trippende, småpene Vestkantfruer som møtte til kamp i går. Tvert om, Frigg-damene hadde både spist spinat og sure-piller i jevnt inntak i forkant!
De trøkket til og gav oss en intens kamp helt til døra, men som så mange før dem hadde de ikke helt den kvaliteten som kreves for å slå oss.
Vi tar umiddelbart tak i kampen fra start og styrer i stor grad begivenhetene. Tar bare 7-8 minutter før vi setter første kasse! Etter godt spill ender vi ut på vår venstre side der Natalie til slutt får ballen. Med en resolutt og ren venstre setter hun ballen i lengste, og vi ble veldig glade.
Uten at Frigg skaper noe som helst, så forærer vi de på det nærmeste ballen i ugunstig lege, og deres dyktige spiss blir spilt fri alene med Benedicte. En fin avslutning fører til balanse i regnskapet, 1-1.
Når halvtimen passeres, er vi igjen tilbake i førersetet. Litt spesiell scoring kan man si. Natalie svinger inn en corner som klareres, men ballen finner sin vei tilbake til rakkaren fra de indre skoger. Med en blanding av et innlegg og et skudd skrur ballen seg i de bakre nettmasker fra solid distanse. Den var god å få!

Andre omgang blir på mange måte en stillingskrig, noe mer ball på Frigg enn tilfellet var i første, men med relativt tannløst resultat. De skaper ikke en eneste kvalifisert målsjanse på 90 minutter sett bort fra scoringen. Faktum er at vi er vesentlig nærmere 3-1 enn de er utlikning. Et bilde på dette er at vi har 5 cornere i løpet av de siste 10 minuttene. Et prov på at vi ikke lå og ruget på det ene målet vi var foran.
Den dyktige dommeren blåser av etter 4 tilleggsminutter, og vi tar en deilig, strabasiøs og fortjent seier:)

Nå hviler vår skjebne i aller høyeste grad i egne føtter. Kommende lørdag kommer Bossekop fra Alta på besøk, og konsekvensen av å vinne der er 1 divisjonsspill i 2022! Det blir ikke noen spasertur i parken, her må tilfredsheten av å ha passert første hinder skoffles vekk, og ny og skarp energi må skapes!!
Vi har hele tiden sagt at vi skal jobbe knallhardt for å rykke opp, nå ligger det for våre føtter! Hadde vært absolutt fabelaktig om stadion hadde vært fylt med en skokk av jublende mennesker som vil delta i å dytte oss helt over streken.

Kom på kamp, støtt de fantastisk dyktige AaFK Fortuna-jentene i det de har jaget i 4 år!

Frode F, trener.

Mål:
0-1 Natalie Granvang Nilsen (7 min)
1-1 Kaja Bjørkvold (20 min)
1-2 Natalie Granvang Nilsen (30 min)

Lagoppstilling:
Benedicte Berge – Daniela Dögg Guðnadóttir, Ellijanne Skrede Anderson, Helle Olsen Rindal, Nora Ferstad – Tea Lode, Agata Drozdzik, Mette Osvold Muri, Ida Skaar Kroken, Natalie Nilsen – Lise Janbu Eide

Innbyttere:
Anna Brenne
Oda Sperre Tennfjord
Jenny Fylling
Julia Viik Remøy
Lone Vartdal
Kristine Gulbrandsen

Vi takker Frigg for kampen og alle som var der å heiet oss frem til seier!

Neste kamp er hjemme mot Bossekop på ColorLine Stadion kl.17:00!

Kategorier: Nyheter