Foto: Kristian Moe

Etter en avsindig lang pause (7 uker…..), dundret sesongen del 2 i gang med bortekamp mot Grei. På papiret en motstander som bør være overkommelig, og en kamp vi burde vinne, noe vi for så vidt også gjorde. Men som oss har de fått på plass noen solide forsterkninger, samt at de nok har jobbet godt i sommer med å samle nye energi etter en etter hvert tyngre vårsesong.

Vi skal komme tilbake til egen prestasjon, men vi kan si såpass at Grei var en bedre utgave i denne kampen enn det vi har opplevd tidligere. Enormt med energi, duell-vilje og tæl. De var faktisk litt «ekle» å møte i denne første av 5 gjenstående grunnspillkamper.

Vi vant 2-1, og tok 3 veldig viktige og nydelige poeng. Men det vi leverer i første omgang, da første 30 min spesifikt, var langt unna det vi må kunne forvente av oss selv. Fryktelig uryddige med ball, nølende i duellspillet, manglende offensiv OG defensiv samhandling. I hele tatt veldig ruskete.

Kan være mange grunner til det;

1, motstanderen har forberedt seg godt og gjorde det vanskelig for oss.

2, litt uggen bane å spille på som gjorde at ballen spretter og hopper.

3: nykomponert lag.

4: litt start-nerver.

Men alle vikarierende motiv og grunner for bortforklaring satt til side; vi leverer rett og slett ikke godt nok! Vi ligger under 1-0 allerede etter 3 minutter, og er egentlig heldige som ikke ligger under 2-0 midtveis i omgangen. Michaela drar opp en fantastisk benparade på det som må kalles en 100%-sjanse, og det hindrer oss fra å ha en enda tyngre vei å gå. Etter hvert får vi bedre tak på det og leverer et par strålende angrep som Nora er nære på å score på. 1-1 kommer etter 35 min, og det på corner. Ingeborg serverer en snertent slått ball og Guro er råsterkt i boks og header oss tilbake i kampen.

Så status er at vi er like ved halvtid, med 4 sjanser hver utenom scoringene, men deres større enn våre. Så kanskje litt heldige altså.

Andre omgang er ganske så bra. Da kontrollerer vi i store trekk kampen, og ser i hele tatt langt mer komfortable ut. Den defensive strukturen er milevis bedre, og vi er vesentlig mer slagkraftig fremover.

Seiersmålet er intet mindre en grise-lekkert!! En kontring på aller, aller høyeste nivå. Etter en Grei dødball vinner Maria Denius ballen og dunker den i bena til Nora som har reagert lynkjapt. Nora trekker på seg press før hun serverer Maria Herdel som kommer fossende på motsatt side. Et tilrettelegger-touch, en strak rist og 2-1 til oss. Det var så fint det!

I perioden etter dette bør vi avgjøre kampen. Ingeborg får en gigantisk mulighet, Nora kommer til en stor en, og Hanna kriger en ball i stolpen og ut. I tillegg er det en haug nesten og kanskje, så vi burde definitivt putta flere.

Grei på sin side skaper kun en reell mulighet, den er til gjengjeld ganske stor. Vi glipper markering på en dødball, men avslutningen går mitt på Mich som har kontroll på den.

Når vi teller opp så vinner vi totalt sett fortjent. Vi har flest sjanser og dominerer ganske tydelig i andre omgang. Men som nevnt tidligere, denne kunne vi fort tapt også hvis Grei hadde vært mer effektive i første del av kampen……..

Startstøvet er ristet av, det var de 3 poengene som var viktigst i denne første kampen etter en lang pause. Min spådom er at vi blir å se et vesentlig rammere AaFK Fortuna lag kommende helg mot Klepp, bare å glede seg:)

Frode F, trener.

Foto: Kristian Moe

Kategorier: Nyheter