We are in the dytt, ingen tvil om det! Tredje strake seier i serien, 9 scora og 2 innslupne. Det er tall vi kan like.

Foto: Jon Forberg

Denne søndagen så var det Medkila som sto på tablået, og på grunn av den grønne dagens konsert på CLS spilte vi innendørs i Sparebanken Møre arena.

Tålmodighet er en dyd, det viste seg i kveld, likeså at det er noe sannhet bak konseptet ketchup-effekt. Det skulle ta ca 40 minutter med bearbeiding mot et lavtliggende og hardtarbeidende Medkila før vi fikk betaling for tålamodet. Og når først slusa åpnet seg så kunne det vel knapt vært på mer spektakulært vis! Natalie finner rom foran deres 16-meter og dasker av gårde et skudd som blir blokkert. Ballen danser seg ut til Daniela på høyre back som sikkert enda lurer på hvorfor hun gjorde som hun gjorde. For det hun gjør er å legge ballen til rette og rappe til fra 30 meter. Minst! Prosjektilet limer seg opp i høyre kryss for keeper og vi tar en forventet ledelse, om enn dog på noe uventet vis😊 For en scoring!!

Det tok bare et lite minutt før vi doblet ledelsen. Natalie spiller Nora Håheim gjennom på fin-fint vis, og Håheim liker seg godt i slike situasjoner. Fører ballen kontrollert og snertent inn mot Medkilas flinke burvokter, og chipper ballen elegant via polvott-tuppene på nevnte keeper og i mål. Og jaggu sa jeg smør, eller ketchup i dette tilfellet, bare et par minutter etter sørget en aktiv og bestemt Guro for 3-0 ledelse inn til pause. Hun river til seg ballen på 16-meteren og drar seg inn mot keeper. Det er alltid ledig i krysset sies det, vel det er like ofte ledig mellom beina på en keeper. Der satt kula, trippel gåll på første 45.

Etter en litt seindrektig start på andre omgang skulle krysset få kjørt seg igjen. Anna Lervik mottar ballen helt ute til venstre og starter sin målbevisste ferd innover i banen. Når hun etter hvert fant ut at hun var kommet akkurat langt nok, drar hun frem en hammer av en venstre og måker ballen opp i motsatt kryss. Perle!! Annas første scoring i 1 divisjon, skulle vise seg at det ikke ble den eneste denne kvelden😊

Medkila reduserer på fint vis, et godt innlegg fra deres høyre side blir skallet med kraft opp i nettaket. 4-1, uten at vi fikk direkte nevrotiske tilstander av den grunn.

Neida, i kveld skulle det puttes i rikt monn. 5-1 kommer også på et nydelig angrep. Vi vender ballen fint ut til Nora Ferstad til venstre, og med sin fintfølende venstre prikker hun Agata som kommer fossende inn i boksen. På halvspretten og på første touch setter hun ballen til side for keeperen. Nam-nam.

6-1 kom etter et kraft-raid i voldsomt tempo av Karna. Hun fosser fra og gjennom det som er av forsvar, og triller på uselvisk vis ballen til Anna som likegodt setter sin andre for dagen. Power-fotball!

Foto: Jon Forberg

Det kunne fort blitt flere, for Medkila rakner litt etter hvert, noe som er forståelig. Men vi klager ikke, dette var en fin revansje for det høyst unødvendige tapet i Harstad noen uker tilbake, og 6 mål rette veien er ikke hverdagskost i 1 divisjon. 

En hektisk uke fortsetter vi med Rosenborg i cupen på onsdag (da forhåpentligvis på CLS), og ender med Tromsø i Nordens Paris etterfølgende lørdag. Med 3 kamper på 6 dager er det godt å vite at vi har en usedvanlig god og bred tropp.

Igjen takk til et strålende publikum, som alltid ledet an av Stormen og Aalesund Support på aller nydeligste vis. Vi er gode, men det er fan med dere også!!!

Frode F, trener. 

Kategorier: Nyheter