FOTO: Kristian Moe

Alle kamper er deilige å vinne, men slike som den på lørdag,  er ekstra deilig å vinne!

Vi ligger under, men snur kampen til vår fordel. Vi ligger under igjen, men nok en gang snur vi det til det som blir en kruttsterk 4-3 seier mot en av de øvrige opprykkskandidatene.

Første omgang starter omtrent som vi har planlagt, kontrollert og balansert. Tålmodighet var stikkordet, og jentene praktiserer deretter. Med ro og trygghet spiller vi av det høye presset til ØHIL uten større problemer, og vi ser tendenser til snasent spill uten at det resulterer i store sjanser.

Den første store er det gjestene som har, og den blir til gjengjeld veldig stor. Etter at vi har kårner kontrer de med sin veldig dyktige og hurtige kantspiller Berre. Og etter en småpen løpetur på 60 meter med ball kommer hun til skudd fra meget godt lege. Heldig for oss smetter ballen utenfor på lengste stolpe.

Flott gjort av Berre, ikke A i kontradekking og forsvarsspill av oss……

Ikke lenge etter setter vi opp et klasseangrep på vår venstre side, der Agata, Nora og Maria kombinerer fiffig og flott. Angrepet ender med en god avslutning av Maria som Lankås i ØHIL-buret redder på strålende vis.

Midtveis i kampens første akt skulle vi havne under for første gang i kampen. ØHIL etablerer seg på vår høyre side, men vi ligger greit og har egentlig god kontroll på både rom og boks. Men et blokkert innlegg havner hos Reeves på bortelaget som svinger ballen inn igjen. I de små sekundene fra forsøk 1 til forsøk to har vi sovnet noget av, noe som gir Vassanyi akkurat nok tid og rom til å sette inn kveldens første. Forsmedelig og unødvendig.

Våre meget dyktige piker lar seg ikke stresse nevneverdig av dette, men tar tak i saker igjen, og vi setter med jevne mellomrom opp gode angrep som lukter mål. Karna er veldig nære, Guro likeså, men utlikningen skulle komme minuttene før pause, og det etter enda et hærlig regissert angrep.

Helle trer Ingeborg gjennom midtbaneleddet til ØHIL på strålende vis, og hun vender resolutt opp og setter fart på. Med rett timing slipper hun ballen ut til Maria til venstre. Derifra opplever vi kunst! Maria drar seg innover i banen og med sitt 3 touch på ballen kørler hun den vakkert i motsatt nettvegg. Snadder!

FOTO: Kristian Moe

Andre omgang starter med et smell! En lang ØHIL-ball mot spiss blir kontrollert headet ned til Cay av Mette. Med første berøring spiller Cay til Karna i leddet foran. Karna vender på en, og spiller Guro i bakrom på 2. Herrefred så effektivt, så vakkert, så bestemt. Guro fosser inn mot mål og på uegoistisk vis spiller hun Nora som ligger blank foran. 2-1 etter et angrep Formel 1 verdig. Det ble «påstått», både av kampens kommentator (lekre Herman Ekeberg), og av ØHIL i etterkant at det var KLAR offside. Nei, det var ikke det. På håret, javisst, men nicht.

Rett etter denne fulltrefferen kunne og burde vi økt ledelsen. Karna gjør nok en monster-jobb med å vinne ballen og vender opp. Hun trer Nora alene gjennom, men dessverre er pasningen 2 cm for lang, ergo blir det ikke noe annet enn nesten på den.

ØHIL bringer balanse i regnskapet med et godt skudd av Ida Hasselgård. Som regel kan alle mål avverges, også dette, men tommel opp for godt skudd av Moldenseren.

Kampen snus til gjestenes fordel etter 68 min. Et kast langt ned på vår venstre side blir kastet i beina på Kleppo Vangen, ØHIL`s fotrappe spiss. Med en effektiv vending setter hun seg i skudd-lege, en mulighet hun tar vare på. En frekk avslutning med både dupp og skru seiler over hanskene på vår gode keeper, og vi er igjen i jage-posisjon. «Att jaga er mycke spennande» sa en svenske en gang. Og han har mye rett i det svensken, i alle fall om man lykkes.

Vi lykkes i det 74 minutt. Etter at vi har etablert oss høyt på deres halvdel, mister vi i første omgang ballen. Men Agata snapper det påfølgende forsøket på fremspill, og det neste hun gjør er å smi Nora gjennom med en bursdagskake av en pasning. Nora synes slike pasninger er verdt å sette verdi bak, og med en hammer av en høyre banker hun ballen opp nærmeste hjørne. Like langt…….

Avgjørelsen kommer i det 82 minutt. Igjen vinner Karna ballen på bestemt vis, og med helt avgjørende tålmodighet venter hun lenge nok før hun serverer Maria som har foss-startet i kanten. Med rom foran seg raser hun hele veien inn mot keeper og mål, og med største letthet setter hun ballen i lengste not.

Fy f……. for en usedvanlig deilig opplevelse og euforisk glede det utløser.

Makalaust av Maria for øvrig. Vi har vitset med at hun ikke treffer vatn om hun så ramler ut av båten! På de siste 12 månedene har hun hatt sine sjanser, men ikke truffet på noen av dem. Denne kvelden leverer hun 2 kremmerhus. Nå kommer det flere, dristig nok til å påstå det:)

Etter noen hektiske sluttminutter kan vi konstatere 4-3 seier. Usedvanlig spillestyrke i dette laget, ikke alle forunt å klare å hente inn 2 ganger underlege mot et såpass godt lag. Men så er jentene fabelaktig dyktige da.

Jeg sa til hordene av presse som jaget etter kampen, at dette var beviset på at vi definitivt er et topp-lag, og at våre ambisjoner om å kjempe om opprykk absolutt er reelle. Isolert sett ikke basert på at vi slår ØHIL, men pga måten vi gjør det på.

Nå er det å forberede på å møte Hønefoss på AKA arena. Et lag som var ventet å være i øvre sjikt, men som så langt har strulet mer enn de nok kunne ønske. Det blir nok en tøff og tight batalje!

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter