Foto: Jon Forberg

Smellen i Tromsø var den tyngste jeg har opplevd på trenerbenken noensinne! Å lede i drøye 80 minutter og det med god kontroll, for så at alt blir revet vekk på overtid var brutalt.

Å revansjere den var viktig for oss, selvsagt mest i forhold til å kjempe om opprykk, men også for det mentale. I fjor tapte vi begge kampene mot TIL 2020, da også etter tette og jevne oppgjør. Å bryte den sirkelen var vesentlig.

Var ikke mye de første 17 minuttene som tydet på at vi kom til å herje med vår nord-norske motstander. Å bli satt under høyt press er noe vi normalt sett er veldig gode til å håndtere, men det var vi ikke i åpningen. Urolig, urytmisk og upresis.

TIL kommer til en brukbar mulighet i denne perioden (faktisk deres eneste store målsjanse utenom scoringene), men Benne leverer en fin og kontrollert redning.

Men en av våre svært mange gode egenskaper og styrker, er at når vi først setter litt gass på så er det med skarphet og tyngde.

Madammene tenkte nok sikkert at «nå får det være nok fjas», og bestemmer seg etter de nevnte 17 minuttene.

Cay vinner ballen og får stukket den opp til Guro til høyre. Hun trer til Ingeborg i rommet foran seg, og godeste Ingus er sterk og bestemt. River seg løs og serverer et godt legg i boksen som Nora svever skyhøyt på. I en kortere periode var hun å touchet skylaget, men klarte heldigvis med oversikt å heade ballen ned til Linn som kom dampende inn i boksen. Hun kaster seg rundt på en volley-lignende manøver og banker ballen i mål. Ikke overvettes fortjent på det tidspunktet, men øyeblikk med kvalitet og magi er nettopp det jentene stadig setter på menyen.

Foto: Jon Forberg

Etter dette er vi langt bedre, og har noen veldig gode overgangsmuligheter som vi bør klare å få mer ut av. TIL kommer tilbake på en dødball etter 35 minutter. Dårlig markering og alt for enkelt at de skal få komme i tilbake i kampen med den…..

Men sånn er det, vi var like langt til pause.

Tar ikke mange minuttene av andre før vi igjen er i føringen. Maria fosser forbi sin oppasser, som (en av uhorvelig mange ganger) og dasker et godt legg mellom keeper og forsvar. Deres ellers gode keeper Villa fomler på ulykksalig vis ballen ut i feltet, og der står selvsagt Nora. Med et kontrollert touch setter hun ballen inn via stolpen. Back in front!

Vi leverer en god andreomgang og setter TIL i trøbbel igjen og igjen. Spesielt Maria plager livskiten av deres forsvarere med sin voldsomme fart og bevegelse. Mette rager høyest på en kårner og bukker ballen i stolpen, nære igjen.

Men når vi ikke dreper kampen i denne perioden, så kommer jaggu damene fra Nord atter igjen tilbake. Det er mye ved den scoringen som vi kunne gjort veldig mye bedre, men velger heller å berømme TIL for en sabla fin prestasjon. Birkelund prikker inn Trøan bak vårt forsvar, tett fulgt av Guro, og med et snertent første-touch tar hun seg forbi Benne, før hun med andre touch (før læret treffer bakken) setter ballen i mål. Forbanna godt gjort altså.

Tung å få klaska den i trynet, men vi er så sterke altså, så veldig sterke.

Her var ingen tunge hjerter, bare sult og søken etter gevinst.

Bruker 9 minutter etter utlikningen på å ta føringen igjen, og for en scoring. En lang klarering fra Benne kriges på av Hanna, som får videre-distribuert ballen til Linn. Lindus dytter ballen videre til Nora som med en grassat lekker pasning trer Maria gjennom alene med Villa litt skrått til høyre.

Vår absolutt beste danske hamrer ballen forbi burvokteren til enorm jubel og glede. For tredje gang i kampen tar vi ledelsen!

Vi spiller med enorm profesjonalitet og klokhet de siste 10 minuttene. Strukturert, bestemte og ryddige. TIL er aldri i nærheten av noen som helst.

Minuttet før full tid fremskaffer Agata og Guro en kårner. Den bestemmer vi knallhardt fra benken skal tas kort. Her skal Hanna bort og brette seg ut, holde på ballen og få et innkast eller noe som tar tid. Ingeborg er i utgangspunktet en lydig ung frøken, men dette gidder hun ikke høre på.

Hun kyler mot ordre kårneren inn foran mål der vi er 2 mot 5. Burde holde det tenker Linn, og skaller inn 4-2. Herrefred så deilig at ikke alle hører etter til enhver tid!!

Foto: Jon Forberg

TIL 2020 er et veldig godt lag, det krevde hver sin kvinne for å dra dette i land. Men vi vinner særdeles fortjent etter BÅDE spill og sjanser. TIL klart best i første 15-20, etter det er vi langt vassere.

Nå venter nok et toppoppgjør, søndag er det Kolbotn i Oslo. Vi irriterer oss fortsatt fælt over at vi gav vekk seieren i serieåpningen, men det gir bare sjansen for en ny revansje. Vi liker slike vi:)

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter