Med seier mot Lyn, og en kanon-prestasjon mot Sandviken (nå Brann), fikk vi alle i fjor kjenne på den voldsomme gleden man får av å komme et stykke i cupen. Cup er veldig gøy altså:)

For å få muligheten til slike opplevelser må man ta seg forbi de første hindrene, og første steg i så retning var Volda i studentbygda i går kveld.

Foto: Jon Forberg

Vi satte tonen ganske resolutt fra start av, og kjørte vedvarende mot et heltemodig forsvar. Mot lag som ligger veldig lavt er man avhengig av kombinasjonen mellom tempo og presisjon, og i store perioder lykkes vi med dette, uten at noen av sjansene gikk i mål. Nærmest første halvtimen var Agata som klinket til med en rakett som smalt på undersiden av tverra. Vel, vi var enda nærmere da Lise satte en retur fra et Anna Brenne skudd i nota, men litt uforståelig ble scoringen annullert for offside…

Men rett før pause skulle vi riktignok få uttelling. En corner fra Nora H blir svinget inn på bakerste der nykommer Caylon fikk headet på mål. Keeperen må gi en retur, og der er ringreven Agata og smokker nedfallsfrukten i garnet.

Ettmåls-ledelse til pause var nok litt i underkant tatt første 45 i betraktning, et voldsomt ballinnehav og en rekke sjanser burde sørget for at den ledelsen var noget større.

Vi vaser det til noen minutt ut i andre omgang. En relativt mislykket corner-variant fører til en sjelden overgang for vertene. På tross av relativ kontroll knøler vi det til i flere situasjoner på rad (ulikt oss), og de får sette inn utlikningen. Selvsagt mot spillet og kampens gang, men det er det fine med fotball, man vet aldri:) De påfølgende minuttene etter scoringen virker vi lettere forstyrret og surrer noe fælt, men kommer ganske fort inn i det igjen. Vi knepper opp et hakk i intensitet, og Natalie som entret banen 10 minutt ut i omgangen påfører oss ny energi og driv. 

Etter 65 minutt får vi straffe etter at en ball ble stoppet ulovlig av ei ulykkelig hand, og straffen setter Lise kontrollert i mål. Kun 3 minutter senere får vi servert en skikkelig pudding av ei scoring; Mette driver ballen sentralt og slår ei gnistrende pasning bak Volda-forsvaret til nevnte Natalie som har stukket gjennom. På første touch, og med en flyvende volley, banker hun ballen så klint i motsatt kryss som overhodet mulig. Lekkert, lekkert, lekkert.

Da var det kveld og mørkt for vår hardtarbeidende motstander, og når vi satte inn friske krefter i Tea og Danelle økte forskjellen ytterlig mellom lagene. Lise skulle notere seg for hattrick denne kvelden. Hennes andre kom etter et sylskarpt innlegg fra Anna Lervik som svingte kula lekkert på bakerste der Lise vaket. Med en kontrollert heading økte hun ledelsen. Den tredje ble kjærlig servert av Tea i det som må betegnes som kveldens hyggeligste gave. Tea blir spilt gjennom og kommer klin alene med keeper, og kan nok med relativ letthet sette den ballen i mål. I stedet triller hun den galant til siden til Lise som ekspederer den i det tomme målet.  Natalie får også sin andre scoring for kvelden etter noe som lignet veldig på hennes første. Nora Ferstad fikk gleden av å delta de siste 7-8 minuttene, og hun brukte tiden godt. På liknende vis som Mette tidligere i omgangen slår hun gjennom Natti som leverer et kvalitetsløp bak motstanderen. Fra noe skrått hold runder hun keeperen og setter ballen lekent i mål.

Well done girls, en profesjonell og kontrollert opptreden sørger for avansement til 2 runde.

Nå venter en liten påskeferie på 3-4 dager før vi stiller siktet inn mot Klepp andre påskedag. 10 mål på de to siste kampene viser at det ikke er noe i veien med evnen foran mål, og vi skal legge en bra slagplan for å følge opp den fine kampen mot Hønefoss sist.

Frode F, trener.

Foto: Njål Hoftun
Kategorier: Nyheter