Vi i AaFK Fortuna er en ambisiøs klubb som stadig tar steg mot ytterligere profesjonalisering. Foran denne sesongen har vi økt treningsmengden, og endret treningstidene slik at vi oftere trener på dagtid. I tillegg har vi fått flere ansatte i 100% stillinger. Alle disse grepene har blitt gjort for å vise at klubben ønsker å bli så profesjonalisert som mulig. I 2023 har vi satt oss en målsetning om å rykke opp til Toppserien, og ikke minst skal det samtidig jobbes iherdig og strategisk for å ta nye løft for jente/ damefotballen i vår region! For å klare dette jobbes det beinhardt av samtlige i klubben, både spillere, trenere og administrasjon. 

MEN, en fotballklubb består ikke bare av de som er ansatte i klubben eller representerer den PÅ fotballbanen. Vel så viktig, om ikke viktigere, er alle personene som velger å dedikere tid og energi til å hjelpe oss på veien. Da snakker vi selvfølgelig om alle de fantastiske menneskene i ressursgruppa vår! De bidrar i og rundt klubben på kampdag og andre arrangementer for å få ting til å gå rundt, og legger til rette for at AaFK Fortuna kan prestere på banen og levere uforglemmelige kampopplevelser – alt på frivillig basis og eget initiativ fordi de ønsker at vi skal lykkes. Uten dem hadde det ikke vært mulig for oss å drive klubb eller levere såpass høy kvalitet på kamparrangementene som vi nå gjør. Vi er derfor EVIG takknemlig for alt ressursgruppa vår gjør for oss!  

Vi tok oss en prat med noen av våre frivillige om deres oppgaver på kampdag og om deres vei inn i ressursgruppa til AaFK Fortuna: 

Britt Dagny Nikolaisen har vært med i ressursgruppa vår siden starten av forrige sesong. På kampdag er hun med i vakt- og sikkerhetsteamet som sørger for at alt er bra på tribunen før kamp, passer på det som skjer på tribunen under kamp og sørger for at alle til stede har det bra.  Hun kom inn i frivilligheten etter at datteren hennes sluttet å spille fotball i en alder av 15 år, og savnet etter fotballmiljøet ble for stort.  

  • Jeg lurte på hva jeg skulle finne på, og fant ut at jeg fortsatt ville bidra. Jeg så en annonse om at AaFK Fortuna søkte frivillige, tok kontakt med Kimy og slik startet det, forteller Britt Dagny.  

Å være med i ressursteamet gir henne mye personlig, og spesielt er det veldig sosialt med en anledning for å møte helt nye folk.  

  • Jeg har støttet jente- og damefotballen i mange år, og vil hjelpe den. Hvis det er noen som virkelig trenger frivillige er det AaFK Fortuna. I tillegg handler det om like muligheter, og det er viktig for meg at jentene og damene har samme rettigheter som guttene, sier Britt Dagny.  

Bilde: Britt Dagny

En annen av våre frivillige er Sindre Næss. Han har vært frivillig i AaFK siden 1987, og før forrige sesong var vi så heldige å få han inn i vårt ressursteam også. Sindre fungerer som «alt mulig mann», der noen av arbeidsoppgavene hans innebærer å sjekke mål, garderober og presserom, og vanning av banen. Med lang erfaring er Sindre et viktig medlem av ressursgruppa vår.  

  • Jeg har fulgt med på kampene til AaFK Fortuna og det er artig å være med på reisen deres også. Det er viktig at folk hjelper til, og damene fortjener det samme som herrene, mener Sindre.  

Bilde: Sindre Næss

Til slutt tok vi også en prat med Linn Knudsen, som kom inn i gruppa vår mot slutten av fjorårssesongen og er en del av tribune- og sikkerhetsteamet på kampdag. Linn er med på å henge opp flagg, rydder etter kamp, tar vare på alle under kampen, og sørger for at leger og sykepleiere er lett tilgjengelig.  

  • Det er et stort behov for å få tak i flere folk. Jeg er veldig opptatt av like muligheter og brenner for det. Derfor hadde jeg lyst til å bidra opp mot toppfotballen for kvinner. I tillegg er det veldig sosialt sammen med en utrolig trivelig gjeng, sier hun til oss.  

Når vi nå går inn i en ny spennende sesong i 1. divisjon, håper vi å styrke den allerede uvurderlige ressursgruppa vår ytterligere. Derfor frir vi til deg som har lyst til å bidra inn mot en norsk toppklubb, og være med på reisen vår til opprykk. Britt Dagny, Sindre og Linn har hvert fall en klar oppfordring til alle som har et hjerte for frivilligheten. 

  • Det er veldig sosialt, og man møter utrolig mange kjekke folk. Det er ingenting å vente på, så det er bare å hoppe uti det. Det er viktig å stille opp for lokalfotballen, og man utgjør en forskjell for andre. Å være frivillig gir oss veldig mye og vi anbefaler å bli frivillig i AaFK Fortuna på det sterkeste, istemmer alle tre.  

Bilde: Kioskgjengen Margrethe Drevik, Wenche Olsen, Berit Lund, Jim Skogvoll og Sandra Gudlaugsdottir

Dersom du har lyst til å høre mer, eller være sammen med oss i AaFK Fortuna som frivillig, så ta gjerne kontakt med klubbens markeds- og arrangementsansvarlig, Kimy Fagermo på tlf 958 77 960 eller send mail til kimy.fagermo@aafkfortuna.no 

Kategorier: Nyheter