Igjen skjer det…… Vi møtte Kil/Hemne i 2 serierunde tidlig på våren, den kampen tapte vi 1-0 etter en scoring 8 minutter på overtid!! Nå skjedde det igjen. Riktignok taper vi ikke, selv om det definitivt føles slik, vi får ett poeng etter nok en overtidsscoring, denne gangen 3 minutter på overtid.

Det er lett å si at slikt skal ikke skje, og det skal absolutt ikke skje, men det skjer.

Foto: Kristian Moe

Det var en tett og jevn første omgang der K/H starter best med fin aggressivitet. De setter et lite trykk på oss, men vi fremstår robuste i bakre ledd. Etter hvert får vi bedre grep om saker og ting og produserer noen halv-farligheter uten at det brenner rundt ørene på deres keeper. Nærmest kommer Guro som skjærer inn fra venstre og rapper til, men det gode skuddet blir slått til kårner av keeperen. K/H på sin side skaper lite eller ingenting. Det så riktignok skummelt ut når en svak pasning fra Cay i retning Benne nesten blir snappet, men heldigvis rydder Benne godt opp i den situasjonen.til pause, noe som gjenspeilet kampbildet.

I andre omgang kommer vi ut med en helt annet bestemthet. I pausen klarte vi sammen å spesifisere hva vi måtte gjøre enda litt skarpere for å skape flere problemer for vår motstander.

Det gjør vi til gangs, og i løpet av de første 10 minuttene har vi sendt Guro alene gjennom mot keeper to ganger. Dessverre lyktes hun ikke ved de tilfellene, men på det tredje skal det skje sies det, noe det også gjorde:)

Foto: Kristian Moe

Natalie slipper en deilig liten «flukter» over hodet på deres høyre stopper, rett på tøflene til nevnte Røn som igjen har skjært inn fra sin venstre kant. Med et snertent første-touch legger hun ballen til rette, og med det andre sender hun kula forbi keeperen med en skarp venstrefot. 1-0, definitivt fortjent.

Bare et par minutter senere høgger vi til igjen! Denne gangen er det Nora Håheim som spiller gjennom Guro på fin-fint vis. I stedet for å gå for avslutningen selv spiller hun i stedet ballen på tvers til Karna som kommer styrtende. Lekende lett setter hun inn den gavmilde pasningen i åpen kasse, 2-0. 

Foto: Kristian Moe

Som dere skjønner var Guro veeeeldig delaktig i denne perioden, og hun kunne med litt hell ha punktert kampen rett etter vår andre scoring. På ny drar hun seg inn fra venstre og fra 18-19 meter banker hun til Select`en med voldsom kraft. Ballen klasker midt i tverrliggeren over nepa til en sjanselaus keeper, men dessverre ut igjen og ikke ned og inn. Returen faller til en evig aktiv og søkende Maria, men under press får hun ikke omsatt restavfallet fra Røn i mål.

Foto: Kristian Moe

Kil/Hemne er for så vidt med i kampen, men produserer ikke noe som skremmer oss i hele tatt. Vi har full kontroll på kampen og har en haug gunstige situasjoner som burde «drept» kampen. Det klarer vi ikke, og det var dumt, for som dere skjønner så rauk hele skiten!

Etter 75 minutter kommer reduseringen, og det på jævlig irriterende vis. Vi har snakket mye om det defensive, det å være mer resolutt og kynisk i egen boks, og ta ut folk. I store deler av kampen gjør vi det forbilledlig, men kvarteret før slutt sprakk det. 

Fin pasning gjennom og god bevegelse av Maren Snekvik for all del, men vi er i en 4 mot 1 situasjon (!!!!!!!) , og allikevel klarer vi ikke unngå at hun får smette mellom og sette ballen forbi Benne.

No excuse, det er rett og slett ikke bra nok!

Etter dette har vi igjen muligheter til å avgjøre gjennom flerfoldige gunstige overtalls-situasjoner, men vi har ikke flere mål i oss denne dagen.

I stedet treffer lynet driter`n kapitalt hardt på overtid. Dommeren legger til 3 minutter, og 3,20 på overtid kommer scoringen, say no more… Nå skal det sies at dommere legger til minimum ex antall minutter, så vi bar ingen nag til den ellers ryddige dommeren for at det skred noe over det tillagte.

Hovedsakelig kan vi takke oss selv for at det blir ett og ikke 3 poeng denne dagen, men som vi ser på video i ettertid: vi er også småsure på linjemannen. Ikke meters-vis offside, men offside er det!

En lang pasning mot vår boks blir stusset videre av Bloch Hansen, da i retning Sara Bjerksæter som er i offside ved mottak av ball. Hun får vende 180 grader og sette ballen mot mål. Den går selvsagt inn via foten til Benne, og skuffelsen banker gjennom kroppen som et lyn!

På overtid, av over-overtid er vi faktisk ikke så langt unna å dra frem et mirakel. På et godt innlegg kjemper Lise seg løs og får til en bemerkelsesverdig god heading fra vanskelig posisjon. Ballen sniker seg 24 cm utenfor stolpen dessverre. Det blåses av, 2-2.

Ja, den var tung. Denne kampen både kunne og burde vi vunnet, rett og slett unødvendig å ikke gjøre det. Vi har såpass mange sjanser at det ikke burde bli spennende i sluttfasen, men det ble det altså.

Vi tar med oss at vi skaper mye på et ellers veldig kompakt og grådig Kil/Hemne, vi scorer 2 veldig flotte mål, og at det i store trekk var stor bedring i det kollektive forsvarsarbeidet.

Blir selvsagt fattig trøst når vi slipper inn 2 mål igjen, men mye var mye bedre i sett i forhold til siste bortekamp mot Hønefoss.

Nå avslutter vi grunnspillet med 2 svært røffe kamper. Både fordi det er mot lag nummer 1 og 2 på tabellen, men også fordi begge er på bortebane og at det fullfører en rekke med tre kamper på en uke.

Vi har ambisjoner om å skape trøbbel for begge, og mener bestemt at vi er i posisjon til å klare det.

Nydelig publikum i går, men en svær delegasjon fra Sula. Fantastisk støtte:)

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter