Åpningshelga ga 3 poeng for Kil/Hemne mot ØHIL i Oslo. 2-0 seier mot det som skal være en av de aller største favorittene til opprykk, sammen med våre overkvinner fra en uke tilbake, Åsane. Således skulle man forvente en knalltøff kamp, og det ble det på alle måter, men mest i kraft av tapte poeng 8 minutter på overtid mer enn noe annet!!

Man får ingen poeng for ballinnehav eller dominans, det er denne kampen et tråkig bevis på. Vi styrer kampen i veldig stor grad, og førsteomgangen er meget solid! Vi rydder unna det lille K/H har å komme med, og setter premissene for kampen. Vi skaper ikke mye mot et lag som er notorisk kjent for å være vanskelig å bryte ned, men nok til at vi skal sette en kasse. Guro kommer til 2 ganske fine muligheter, mens Natalie får en enorm sjanse etter et vanvittig godt løp, med tilhørende pasning i verdensklasse fra Helle. Dessverre settes ballen utenfor mot en malplassert keeper. Vi er godt fornøyde med prestasjonen i første 45.

Andre omgang er ganske lik, men K/H har noe lengre perioder med ball, uten at det er bekymringsverdig. Utover omgangen virker det som vår motstander begynner å gå tom, og vi fester et jerngrep om kampen. I en 20 minutters periode fra 65 til 85 spilte minutter slår de vekk ballen hver gang de er nær den, og vi får gjenvinning på gjenvinning. Som tidligere i kampen klarer vi ikke omsette ballinnehavet i tellende sjanser, men er sjukt nære ved flere anledninger.

Det blir et langt stopp i spillet 5 minutter før slutt da en av deres spillere får en kjedelig og stygg skade uten å gå i detalj. Den stakkars jenta hjelpes av bana, og K/H har fått en etterlengtet pustepause. Med litt nyvunnet energi setter de plutselig litt trykk på oss, og vi blir både unøyaktige og kanskje litt nervøse. Vi rir av det lille presset og kommer så til det som kunne vært avgjørelsen….. Guro presser keeper på et tilbakespill og blokkerer ballen. Uheldigvis spretter den fra mål og ikke mot mål, da hadde hun puttet enkel. Men Tea plukker opp den løse ballen og serverer igjen Guro på første stolpe. Minimale marginer hindrer at vi tar ledelsen.

Skal bare gå et 30-40 sekunder så er fanskapen ute! Ei lang kule i bakrom har vi tilsynelatende kontroll på, men en uberegnelig stuss og sprett setter oss litt ut av spill, og det er fritt leide for dem å banke inn seiersmålet de nevnte 8 min på overtid. Grusomt tungt dette, vi føler definitivt at vi ikke fortjente dette kampen sett under ett.

MEN; på tross av tapte poeng på slutten så ser vi tilbake på en meget godt gjennomført kamp på bortebane, flere sjumilssteg fremåt i forhold til åpningen mot Åsane. Nå var vi oss selv. Tar med oss veldig mye positivt, og jeg er sikker på at dette bygger selvtillit i forhold til egne evner (på tross av det sure nederlaget), og at vi kommer som ei kanonkule mot Hønefoss kommende lørdag:)

Møt opp og støtt oss frem mot årets første 3-poenger!

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter