Det var en vellykket samling for våre J19-landslagspillere etter en uke med trening og kamper i flotte omgivelser i Portugal. Norge møtte Irland, Danmark og Portugal i en firenasjonsturnering. 

Første kamp møtte de Irland. Det ble 2-1 seier der Cathinka Friis Tanberg scoret begge målene for Norge. Helle kom inn i det 82 minutt for å sikre seieren for de rødkledde. 


«Vi har hatt fokus på forsvar på samlingen i sommer og begynt med intro til angrepsspill på denne samlingen. Vi har ikke fått mye trening på det offensive enda. I første omgang ser vi bra ut og har tendenser til flott angrepsspill. Vi scorer to fine mål og har stort sett kontroll defensivt, sier landslagstrener Hege Riise.»

Kampene kom på rekke og rad. Neste kamp ble spilt mot Danmark. Bortsett fra keeper Selma Panengstuen stilte Norge et helt nytt lag sammenlignet med kampen mot Irland torsdag. Guro og Helle spilte begge fra start. Helle spilte hele kampen, mens Guro var uheldig å pådro seg en liten hjernerystelse i sluttminuttene. Kampen endte 0-0.

«Vi møtte et godt dansk lag og det ble en kamp med høy intensitet. Danmark var litt mer presise i pasningsspillet sitt mens vi ble litt stressa i spillet vårt. Vi fikk ikke etablert angrepsspillet helt og sleit litt i bearbeidinga, sier landslagstrener Hege Riise. Men vi skapte likevel noen gode sjanser, vi traff både stolpen og tverrliggeren i dag, så vi kunne ha scoret, men det kunne Danmark også, så uavgjort er nok et greit resultat. Vi holdt nullen mot Danmark på en middels dag. Det er vi fornøyd med.»

Siste kamp før avreise hjem til Norge sto Portugal på andre siden av banehalvdelen. Det ble seier 1-0 til Norge etter scoring av Thea Kyvåg. Benedicte startet for Norge denne kampen og holdt nullen. Helle kom inn i det 60 minutt.

«Vi styrte stort sett kampen i dag og spilte en god førsteomgang. Vi ser bedre ut i det offensive spillet vårt. Det har vi jobbet med både på trening og gjennom videobilder og det ser vi resultater av i dag. Vi scorer fortsatt litt for få mål, men vi jobber med de riktige tingene. Det er positivt, sier landslagstrener Hege Riise»

Landslagsledelsen var alle fornøyde med våre jenter!

Jentene tar med seg to seiere og en uavgjort tilbake til Norge, der Aafk Fortuna jentene venter på dem! 

Neste kamp for Aafk Fortuna er 25.september borte mot Tynset!

Kategorier: Nyheter