Kampene mot Klepp har virkelig bydd på scoringer, det skal være sikkert og visst! Startet med 4-2 seier for oss på Jæren (eller der omkring), deretter 5-4 seier hjemme i grunnspillet etter en heseblesende og hjerteinfarkt-fremkallende affære, og i går altså 6-1 i sluttspillet…. 3 av 3 seiere og 15 – 7 i målforskjell.

Foto: Kristian Moe

Som sist vi møtte Klepp, kunne vi fort ligget under med et par etter det første kvarteret. Debutant Lone i mål vartet opp med keeperspill av høy klasse og forhindret mål i det som var åpenlagte målsjanser. I tillegg hadde vår etter hvert gavmilde motstander en nikkert i tverra. Skal sies at vi hadde 2 store i samme perioden, spesielt der Nora H kom alene med burvokteren til Klepp uten å lykkes akkurat der.

At våre dyktige madammer hadde rett innstilling og en sterk bevissthet om å avslutte hjemme-sesongen på best mulig vis, det er jeg ikke det spøtt i tvil om. At Klepp kom til disse store sjansene i starten var en kombinasjon av deres dyktighet og våre noe høye skuldre. Som nevnt, jentene ville så gjerne gi vårt nydelige publikum en verdig avslutning, det ble nok litt «trykkende»

Vi får etter hvert langt bedre grep og kontroll på kampen, og etter nøyaktig halvtimen får Karna servert ballen av en desillusjonert forsvarer. Godeste Karna vet hvor målet står, og låser seg inn på det. Hun vender opp på 25 meter og banker læret i nota med en susar!

Flere mål blir det ikke i de første 45, og vi går i garderoben sånn passe fornøyd med det vi har prestert.

Andre omgang er todelt: de første 13 minuttene er litt som de første 45, men uten de voldsomme sjansene. Forholdsvis rolig, men med et bra grep om sakene. 

De siste 32 fremstår som kataklysmisk orgie av offensiv besluttsomhet, kraft og kvalitet! Vi putter 5 gåller, som alle på sitt vis er voldsomt fine!

2-0: innøvd cornertrekk. Nora H slår hardt mot Karna på første stolpe som okkuperer folk og rom. Ballen går greit videre til Cay som har løpt seg fri på bakerste. Vår egen Texas cow-girl legger ballen til rette på første touch, før hun hamrer ballen i nota med det andre. Cay`s første mål for oss.

3-0: er så jævlig fint altså! Natti gjenvinner ballen og kjører en syl-frekk vending med 3 Klepp-spillere rundt seg. Hun slipper så inn midtbanekollega Nora H sentralt i banen med en hærlig liten pasning. På det tidspunktet har orkanen Guro begynt å røre seg i fremover-retning, noe Nora selvsagt ser. Med en snadder-pose av ei pasning trer hun nevnte Guro gjennom et rådvilt forsvar, og alene med keeper er det ingen tvil. Nam-nam!

4-0: om 3-0 målet var fint er dette av astronomisk karakter!! Etter at vi har kjørt et beintøft høyt press ser Klepps keeper ingen annen utvei enn å banke ballen av gårde i ufarlig område. Mette fanger den opp og serverer Danelle. Etter en liten passiar med Dani vender hun etter hvert opp og trer opp en møtende Karna i forkant av Klepp-forsvaret. På ett touch flikker hun gjennom Natti som har startet inn bak forsvaret. Under press fra en forsvarer kjører hun en hælflikk innover i 16 meteren, og avslutningen topper jammen alt det nydelige i forkant. Med venstra limer hun ballen opp i motsatt kryss……. Herrejemini for en angrepsfotball!!!

5-1: nok en dødball. Denne gangen er den Nora Ferstad som sauser en hard corner inn foran mål. Vi er så massive der inne at alt kan skje, og i dette tilfellet resulterer det i et selvmål. Ballen kommer så kjapt at en ulykksalig forsvarer ikke klarer annet enn å bryste ballen i eget mål.

6-1: nok en lekkerbisken. Oda gjør en resolutt inngripen i bakre rekker, og ballen havner hos Natti som speider frem i lendet. Der ser hun alltid aktive Lise som peker hvor hun vil ha den, og akkurat der serverer Natti på bestilling. Lise fosser inn i bakrom og setter ballen lekkert forbi en utrusende keeper. Vakkert.

Vi har levert veldig mye godt angrepsspill i år, men dette topper egentlig det meste. Mye fordi scoringene kommer av saker vi øver mye på i hverdagen, men også fordi at det er så mange av høy kvalitet.

Rytme, tempo og presisjon.

Defensivt har vi også levert stramt i sluttspillet. 1 mål i snitt innsluppet over 6 kamper er veldig mye bedre enn de første 18 der vi var over 2 mål innsluppet i snitt. 

Nå venter en siste oppgave før vi pakker sammen primus og telt og tar en pause. Amazon Grimstad borte avslutter det som har vært en veldig fin sesong. Vi tapte 1-0 der tidlig i sesongen, i en langt under pari prestasjon som vi har tenkt å revansjere. 

Frode F, trener,

Kategorier: Nyheter