Vi er særs glade for å kunne slå fast at tre relativt unge, men likevel erfarne fotballjenter skal vere ein viktig del av oss også 2021.
Kristine( 4 år i klubben), Ellijanne og Solveig(begge 2,5 år i klubben) har no fått mykje erfaring og bidrege sterkt til den kulturen vi ynskjer i spelargruppa. Samstundes er alle desse tre jentene ferdige med vidaregåande skule her i byn til sommaren.
Vi skal i alle fall gjere det vi kan for at dei skal fortsette i den oransje drakta også til høsten, men det viktigaste først – ein god vinter og vårsesong.

Skodjejenta Kristine(18), Eidajenta Ellijanne(18) og Herdjenta Solveig(19) har alle aldersbestemte kampar for Norge. Er dei tolmodige og fortsette den gode jobben, så er dette definitivt jenter som kan nå det øvste nivået i norsk fotball.

Her delar jentene nokre tankar om framtida og sesongen som kjem :

Kristine :

Nå er jeg veldig klar og motivert for 2021. Etter et uvanlig år i 2020, gleder jeg meg virkelig til å komme i gang med serien og at vi kan jobbe mot å nå målet vårt om opprykk. Vi har en veldig spennende spillergruppe med mye godt potensialet og erfaring, så jeg har virkelig troa på at vi kan bite godt fra oss i kommende sesong. Å være en del av AaFK Fortuna gir meg utrolig mye både på og utenfor banen.
Det å få trene med en seriøs spillergruppe som ønsker å utvikle seg og ta nye steg er noe som er veldig viktig for meg.
Å få bli en del av kapteinsteamet er utrolig gøy! Det gir meg mye motivasjon og jeg gleder meg til å ta fatt på den oppgaven.
Jeg har alltid et ønske om å bidra best mulig inn i spillergruppen.

Ellijanne :

Eg er veldig klar for eit nytt fotballår og nye muligheter.
Håper vi saman får gjennomført ein god treningskvardag og sesong, noko som vi ikkje fekk muligheten til i fjor pga. korona. Eg opplever det å vere en del av AaFK Fortuna som noko nokså stort. Det er kjekt å få kunne ikle seg den oransje drakta, spele god fotball og ikkje minst vere med å inspirerer fleire unge fotballspelarar som har lyst å bli gode.
Min ambisjon er å forsette å trene hardt og godt saman med ivrige og gode fotballspelarar. Noko som kan hjelpe meg å ta ny steg både opp og fram, slik at eg kan utvikle meg til å bli en betre fotballspelarar og seinare på et tidspunkt spele på eit endå høgare nivå.
Eg har lyst å bli ein så god og dyktig fotballspelarar som mogleg og lykkast på toppnivå.I haust når korona øydela sesongen er eg veldig takknemleg for at vi under 20 år som kunne spele kampar og at vi fekk mykje tillitt til å utvikle oss.
Det vart ein god haust for meg og føler eg har tatt nye steg mot å utvikle meg som fotballspelar. Den djupe midtbanerolla som eg i mesteparten av kampane fekk spele i er ei rolle som eg føler kler meg og mine ferdighetar. Dette har gitt meg mykje motivasjon og stå på vilje til å forsette det harde arbeidet, når eg ser at hardt arbeid og tolmodighet lønnar seg og ein kan oppnå gode resultat.

Til sommaren er eg ferdig på VGS her i byn. Kvar vegen går er eg ikkje heilt sikker på enda.
Eg held alle mulighetar opne, men det handlar om å finne ei god utdanning som eg trivest i, samstundes som eg kan spele fotball og utvikle meg vidare. Dette får eg finne litt meir utav utover året.

Solveig :

Selv om 2020 ble et litt annerledes år føler jeg vi har vokst som lag og jeg gleder meg virkelig til å kunne vise det på banene i 2021.
Jeg synes opplegget rundt klubben og oss spillere er veldig bra her i AaFK Fortuna og opplever at vi som spillere blir prioritert og tatt på alvor.
Det merkes godt på laget av vi har blitt litt eldre som gruppe. Vi har fått mer rutine inn og noen som setter mer krav og som viser hvor standarden er.
Dette tror jeg har bidratt til å løfte hele spillergruppen til et nytt nivå. Et klart mål for meg har alltid vert å spille toppfotball. Jeg har alltid ønsket å jobbe for å utvikle meg så mye som mulig som fotballspiller for å kunne bli så god som jeg kan. På et tidspunkt så ønsker jeg å spille toppfotball, så får vi se når og hvor det eventuelt blir.

Det at mange av de største herreklubbene nå også satser på jente og damefotballen tror jeg er nødvendig og flott slik at flere vil bidra til å gi damefotballen like muligheter. At vi har blitt en del av AaFK tror jeg er viktig for byen og fremtidige fotballjenter i regionen!

Vil gledar oss til å følge dei på vegen vidare!

Sportsleg helsing
AaFK Fortuna

Kategorier: Nyheter