Det er en stor glede å presentere nyheten om at vi inngår et samarbeid med Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas.

Akademiet kan tilby studiespesialiserende linje med Toppidrett for unge idrettsutøvere, og har som mål å tilrettelegge best mulig for kombinasjonen idrett og skole. Representert på bilde fra Aafk Fortuna: Hovedtrener Frode Fagermo og Sportslig Leder Ruben Ringereide Aalberg, mens Akademiet er representert ved Toppidrettsleder Jonas Grønner, vår egen Lise Janbu Eide som er mattelærer og har delansvar for fotballtreningene på Akademiet samt toppidrettskoordinator Ola Skjelten.

–  Vårt mål som skole er at elever skal kunne kombinere skolegang og idrettssatsing på en optimal måte. Da er vi helt avhengig av å koble på en lokal ressurs som AaFK Fortuna, og tenker at unge jenter som vil opp og frem skal kunne velge Akademiet og vite at det foregår gode samarbeidsprosesser i kulissene. Denne jobben stopper aldri, og vi jobber hver dag for å løfte tilbudet vårt, sier toppidrettsleder Jonas Grønner.

Skolen startet høsten 2022 et nytt satsningsområde for skolen med mål om å legge et antall skoledager på Color Line Stadion. Per i dag er elever ved Akademiet én dag i uken på Color Line Stadion for full skoledag, men har jobbes det for å øke antallet.  

–  Skolen har tilhørighet i Moloveien i sentrum, men har allerede et uttalt satsningsområde hvor man flytter deler av driften til Color Line Stadion. Det passer utmerket for oss som klubb, hvor elever som går på Akademiet kan ha nær oppfølging av klubben med tilholdssted samme plass. Vi ser at flere og flere toppklubber rundt om i landet får skoleaktører inn i umiddelbar nærheten til toppfotballhverdagen, og her er Akademiet med på å utfylle det kompetansesenteret for toppidrett som er i ferd med å etableres på stadion. Vi har to klubber i toppfotballen, vi har skole på vei inn, vi har medisinsk klinikk og foreholdene ligger veldig godt til rette for unge spillere som vil jakte drømmene sine i fotballen, sier Ruben Ringereide Aalberg.

Søknadsfristen til Akademiet er 1.mars via Vigo.no, eller man kan søke utover våren via skolens nettside https://www.akademiet.no/vgs/skolesteder/alesund/