Det ble nok en solid gjennomført kamp av jentene hjemme mot Herd på lørdag. God kontroll defensivt og tidvis angrepsspill av høy klasse ga oss fem mål denne gangen. Natalie(2), Agata, selvmål og en scoring i debuten av Teresa Lode sørget for målene.

Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7868001

Hovedtrener Frode Fagermo har følgende oppsummering fra kampen:

«Ny seier, og ny smultring»

Lørdag sto nabo og byrival Herd på motsatt side i kamp 3 i årets sesong. Som i de to forrige kampene mot Træff og Hødd, slapp Benedicte bryet med å pelle ballen ut av eget garn.

Sluttresultatet ble 5-0 i en kamp vi i veldig stor grad dominerte.

1-0 kom etter et praktangrep der Guro river seg løs og fosser ned til død-linjen. Hun trøkker ballen ut 45 til Agata som med et lekent og kontant støt setter kula opp i motsatt hørna. Virkelig flott å se på.

Drøye 10 minutter før pause kommer dagens andre, også denne med Agata involvert. Hun drar seg inn i Herd`s boks og blir felt i prosessen, klar straffe. Natalie er ganske så sikker fra merket, og selv om Herds gode keeper fukter vottene bortpå ballen så er den ikke til å stoppe, 2-0.

Første omgang var relativt fin, og vi slipper ikke til vår gode nabo i hele tatt.

Andre omgang er i enda større grad dominerende. Er vel knapt nok en overdrivelse å si at ballinnehavet er 90-10. Men Herd ligger lavt, jobber hardt og er flinke til å forsvare seg. Etter 65 min kommer dagens 3 scoring, det er etter bra trøkk og stor trafikk i og rundt målgården. Et presist innlegg jobbes på av Lise og en Herdforsvarer, med det resultatet at forsvareren ufrivillig dytter ballen i eget mål. 10 minutt senere sitter dagens 4 scoring, også denne på straffe og med samme eksekutør. Natalie tar vekk den lille marginen hun tillot på første forsøk og smekker ballen bestemt til venstre for keeperen.

Ikke ofte man får 2 straffespark i en og samme kamp, men faktum var at vi burde hatt 4!!!! En klokkeklar blokkering av ball med henda over hodet ble oversett av kampens ryddige dommer. Men enda snodigere var det at vår debutant Tea Lode ikke fikk straffe da hun fosset gjennom i bakrom og ble høvlet ned i det hun skulle få sin debutant-scoring. Linjemannen i god posisjon hevdet det ikke var kontakt, noe videobevisene motstrider ganske utvilsomt. Men pytt, pytt.

Tea skulle allikevel få sin første scoring i den oransje og blå drakta noen minutt etter. På en corner stiger hun til værs på et vis som kunne innlede til å tro at hun hadde en trampoline under føttene og headet ballen kontant i nettet.

Det ble dagens siste, og 5-0.

Godt fornøyd med gjennomføringen, ikke bare offensivt, men ikke minst med den resolutte og kontante gode defensive jobben som blir lagt ned. Som nevnt innledningsvis har vi enda ikke sluppet inn mål i årets serie, det er sterkt!

På lørdag inviterer vi til Party. Klubbens jubileum skal feires med kamp mot Volda på Color Line klokken 16,30. Da håper vi publikum strømmer til i hopetall, vi har blitt lovet storveis levering av Stormen!

Frode F, trener.

Kaptein Mette Muri sin kommentar til kampen:

Kampene mot Herd er det alltid litt ekstra spenning rundt og det var ingen unntak denne gangen heller. Heldigvis tar vi tak i kampen fra start av og styrer det meste som skjer. Vi har mye ball og Herd legger seg lavt store deler av kampen og gjør det vanskelig for oss. Likevel synes jeg vi finner de rommene vi ønsker å angripe i og ser en del fine kombinasjoner gjennom kampen. Vi scorer 5 fine mål og det kunne fort ha vært flere om nøyaktigheten og valgene hadde vært enda bedre. Alt i alt en godt gjennomført kamp av oss.

Husk hjemmekampen mot Volda på lørdag: https://www.aafkfortuna.no/superlordag/

Kategorier: Nyheter