AAFK FORTUNA OG SPAREBANKEN MØRE FORLENGER SAMARBEIDET

Vi kan med glede slippe nyheten om at Sparebanken Møre forlenger sitt samarbeid med AaFK Fortuna, og er med videre som generalpartner i ytterligere tre år. Et viktig signal om at de er med som partner for å løfte kvinnelig toppfotball.

Sparebanken Møre er en bank som er opptatt av å gi tilbake til lokale krefter i nærmiljøet, og deres støtte har ifølge Maria Elena Kvalen, styreleder i AaFK Fortuna, vært med å bidra til AaFK Fortunas gode utvikling siste årene. Avtalen mellom partene økes i omfang, og forlenges ut året 2025. Maria Elena Kvalen sier at dette er et viktig bidrag på flere måter;

– Begge parter er svært fornøyde med at et godt samarbeid har bidratt til at vi kommer et steg nærmere like muligheter for flere, og bygger grunnmuren for en bærekraftig satsing mot toppfotball for kvinner i regionen, forteller Kvalen. – Det at Sparebanken Møre velger å satse på kvinnefotballen, er med på å sende et viktig signal både ut mot samfunnet, fotball-Norge og til barn og unge som ønsker å holde på med fotball som mer enn bare en hobby.

I spissen for lokal utvikling

Som generalpartner vil Sparebanken Møre være godt synlig i all profilering som er tilknyttet klubben, med blant annet brystreklame på draktene og arenareklame på Color Line Stadion. Leder divisjon Næringslivsmarked i Sparebanken Møre, Terje Krøvel, forteller at de er glade for å kunne jobbe langsiktig med det fremadstormende fotballaget;

– Vi har fulgt AaFK Fortuna i en årrekke og gleder oss over at vi skal fortsette reisen sammen for de neste tre årene, som generalpartner for klubben, sier Krøvel. – Vi har et felles mål om å etablere lag for kvinnelig toppfotball i regionen med likere vilkår. AaFK Fortuna er gjennom sitt arbeid og sine prestasjoner en stor inspirasjon. Og det er gledelig å se en økende interesse for kvinnefotball i regionen, poengterer han.

Når stadig nye mål

Det har vært et markant skille etter at jentene fikk ikle seg Norges peneste drakt, og opprettet et godt samarbeid med AaFK. Med blant annet opprykk til 1. divisjon og fantastiske prestasjoner i cupen da laget endelig fikk spille tellende kamper igjen etter pandemien. I tillegg kan de nå skilte med godt resultat i 1. divisjon. Sparebanken Møre sier at det er viktig å være en god støttespiller til klubben, slik at AaFK Fortuna skal kunne være med å fronte kvinnelig toppfotball;

– Sparebanken Møre er stolt over å ha vært en del av denne sportslige suksessen og vært med på å opprettholde den viktige satsingen for kvinnefotball, sier Elisabeth Blomvik, divisjonsleder personmarked i Sparebanken Møre. – Vi er med på reisen, og det innebærer å være en trofast partner for både opp- og nedturene, sier Blomvik. – Sammen jobber vi for like muligheter og en bærekraftig satsing mot toppfotball for kvinner i regionen. 

Øker avtalen i tråd med satsingen

AaFK Fortuna har de siste årene fått til et målrettet arbeid mot stadig større mål, og klubben har ambisjoner om å etablere seg i norsk toppfotball. Det å skulle innarbeide like muligheter og utligne forskjellene som ligger i toppfotballen i Norge, krever langvarig satsing og hardt arbeid. Noe klubben er innstilt på å bidra til. Ved å ha signert den største avtalen noensinne, er dette en viktig seier på vegen mot pallen. Kimy Fagermo, Markeds- og arrangementsansvarlig i AaFK Fortuna, forteller at fokuset er på plass og at klubben har satt langsiktige og tydelige mål fremover.

– Sparebanken Møre har vært en fantastisk støttespiller både i medgang og motgang for AaFK Fortuna, og vi er spesielt glade for å ha de i ryggen når vi nå har tatt steget opp igjen i toppfotballen, forteller Fagermo. – Samarbeidet er i tråd med våre ambisjoner om å være en av toppklubbene i norsk fotball, men det aller viktigste er den videre jobben for å skape like muligheter og bidra ut i breddefotballen for å styrke jentefotballen. Og ved å øke avtalen med oss, er dette noe som gjør at vi også kan satse enda mer, fortsetter hun. 

AaFK Fortuna ser frem til å fortsette å skape gode muligheter for klubben og regionen sammen med vår trofaste generalpartner Sparebanken Møre i tiden fremover.