Igjen tar vi med oss 3 poeng hjem til «Åleby». Denne gangen fra Tynset som hadde 3 av 3 seiere på hjemmebane. Vi gjør en god og kontrollert kamp borte der vi viser til godt spill, fine kombinasjoner og flotte mål. Nok en gang holder vi nullen bak Benedicte i mål.   

Hovedtrener Frode Fagermo har følgende oppsummering fra kampen:“Strålende seier i voksen kamp!”

Lørdag gikk turen over fjell og land, ikke for å møte en gammel mann, men for å møte et voksent Tynset. Veldig utypisk for lag på vårt nivå, eller i damefotball generelt, så har de et ganske høyt alderssnitt. Blant annet hadde de ingen spillere under 21 i kampen mot oss.

Gitt det overnevnte ventet vi et tøft fysisk oppgjør på en ganske så fin gressbane, om enn noe mer “bumpy” enn galante Aksla. Og det fikk vi! Tynset la ingen ting imellom og var gjentatte ganger akkurat for sent inne, noe som førte til en rekke smeller. Ingen med alvorlige konsekvenser heldigvis.

Spillemessig? Vi var totalt overlegne! 1-0 kom etter bare 4 minutter. Natalie smekker til på et frispark fra drøye 25 og ballen spretter rett før keeper som glipper. Lise setter første retur på kloss hold i samme burvokter, før Kristine ekspederer nedfallsfrukten av den i mål. Drømmestart!

Bare 6 minutter senere dobler vi, denne gang ved Lise. Tea spilles løs på vår høyre kant, og med et rykk Oddvar Brå verdig passerer hun sin back, fosser langs dødlinja og serverer Lise på blank kasse. Nam, Nam:)

2-målsledelsen står seg til pause etter en omgang der Tynset ga endel juling, men ingen bekymringer. 

Andre omgang starter med et smell. Vi kombinerer nydelig på vår venstre side og ballen rulles på tvers til Natalie som med en rapp bredside setter læret kontrollert i langhjørnet fra 16-17 meter, 3-0.

Rett før vi passerer timen kommer dagens siste, også den av det lekre slaget; Tea spilles igjen fri til høyre og drar seg ned mot linja. Men et følsomt chip-innlegg finner hun Lise bak i feltet som skaller ballen resolutt i mål.

Flere mål blir det ikke, selv om vi fort kunne puttet på et par-tre til i sluttfasen.Tynset har 1 avslutning i generell retning av mål. Det er et skudd fra 25 meter midtveis i andre omgang som går 14 meter over.

Igjen holder vi nullen, 24-0 på 6 kamper er intet annet enn fabelaktig! Vi skal huske på at Tynset, før vi kom på besøk, hadde 3 av 3 på hjemmebane med 16-3 i målforskjell. Dette var sterkt!

Nå på onsdag venter råsinen i pylsa, da kommer Molde på besøk i det som på mange måter er en serieavgjørende kamp. Begge står med 6 strake, begge med et sterkt ønske om opprykk. 

Vi er forberedte!!

Ønsker alt det som kan krype og gå av AaFK Fortuna-vennlige sjeler velkommen på Aksla onsdag klokken 17.00, til det som kommer til å bli en usedvanlig spennende og morsom kamp.

Frode F, trener

Tynset – AaFK Fortuna

2.div avd 5 

Nytrømoen Gress

MÅL: 

4 min – Kristina Gulbrandsen

10 min – Lise Janbu Eide

46 min – Natalie Granvang Nilsen

58 min – Lise Janbu Eide

AaFK Fortuna: 

Benedicte Berge – Daniela Dögg Guðnadóttir, Ellijanne Skrede Anderson, Helle Olsen Rindal, Kristine Gulbrandsen (45, Danelle Bizohera) – Teresa Lode, Agata Drozdzik, Mette Osvold Muri, Ida Skaar Kroken (63 min – Oda Sperre Tennfjord), Natalie Nilsen (63 min – Julia Vik Remøy)  – Lise Janbu Eide

Vi takker Tynset for kampen!

Neste kamp er allerede på onsdag 29.september mot Molde oppe på Aksla Stadion! 

Kategorier: Nyheter