Etter 2 tap i starten har vi nå 3 strake seiere i seriespill, alle etter solide kamper mot gode motstandere.

Helgens 2-0 seier mot Grand Bodø var bra, tidvis veldig bra. Men innimellom variabel, og i kortere perioder kaotisk og rotete. Jeg drister meg til å si at vi vinner kontrollert på en middels pluss dag:)

At vi vinner svært fortjent er det ingen som kan motsi, dominansen var stor i perioder.

Foto : Jon Forberg

Første omgang er i helhet ganske god, vi varierer fint og setter opp en rekke gode angrep med fin rytme. Defensivt har vi full kontroll, og GB har svært lite å komme med. De er veldig robuste på dødballer, men også det får vi ryddet greit unna.

Offensivt er vi ikke presise  og besluttsomme nok på siste 3-del, det er så ubeskrivelig nærme så ubeskrivelig mange ganger, men nesten skyter ingen mann av hesten…… Hadde vi justert presisjonen med 10-15% så hadde vi puttet 3-4 i første omgang alene. Bråkjekt å si i etterkant i know, men det var det vi kjente på inn til pause.

Guro satte ballen i mål etter 36 minutter, kun for å se at den ble avvinket for offside. Det å håndtere en kjepp med flagg på er en vanskelig oppgave, spesielt i situasjoner der det går fort unna. Natalie driller seg fri i motstanderens felt og lapper av gårde et skudd. Ballen går via en GB-forsvarer og faller i beina til nevnte Guro som setter den kontrollert. I offside når hun får ballen? Absolutt. I offside når skuddet går? Nei. Lettere for oss å konstatere det etter å ha sett video i ettertid enn for assistentdommeren med flagg der og da. Han er tilgitt:)

Men ledelse skulle vi allikevel skaffe oss før pause. Et godt satt og aggressivt høyt press, tvinger frem en pasning som en årvåken Tea snapper opp. På fint vis trer hun til Natalie som drar seg inn i boksen og avslutter svært snedig opp i motsatt hjørne. Fin-fin og veldig fortjent scoring i en omgang vi hadde vært klart best i.

Andre omgang starter med et smell, og drønnet av det smellet skulle henge i luften de første 15 av andre omgang. Kun 3 minutter ut i omgangen kombinerer vi fint på vår høyre side, og Daniela som har kommet seg høyt i banen klinker et legg foran kassa. Nora H har dratt seg inn fra motsatt kant og med den lekne høyrefoten sin setter hun det som skulle bli dagens siste. Hærlig angrepsspill med tempo, bevegelse og sluttprodukt. Snadder!

Som indikert ovenfor, dette skulle igangsette en offensiv som var massiv de neste 10-12 minuttene. Vi gjenvinner ballen igjen og igjen, og ofte godt innpå motstanders halvdel, og de ser ikke ut til å evne å dra seg ut av revesaksa vi satte opp. Vi burde definitivt ha punktert kampen i denne fasen, men det ville seg ikke helt i den avgjørende fasen.

Resten av omgangen ble variabel, og i løpet av de siste 10 minuttene tillater vi Grand Bodø noen visitter som gjerne og burde vært unngått! Vi er faktisk kanskje litt heldige som ikke får en i sekken på en av de få store de tross alt har. Benne er utspilt, men Daniela får blokket et skudd med farlig retning med en bred og flott ryggtavle.

Foto: Jon Forberg

Lett oppsummert så vinner vi særdeles fortjent, det var en klar forskjell på lagene. Men vi er ikke helt fornøyde med prestasjonen sett under ett, vi har mer å gå på, og burde kontrollert kampen i større grad utover andre omgang. Bedre lag hadde straffet oss hardere…..

Men du verden, vi vinner tredje på rad og har god flyt:)

Takk til et flott publikum som bidro til en nydelig ramme, og spesielt, som alltid, til Stormen og Aalesund Support som synger i samfulle minutter. Vi er så evig takknemlige for det dere gjør for oss på kamp, det betyr mye (hjerte-emmoji)

Nå til helgen skal vi Nordover og møte tabell-jumbo Medkila. Den må vi jo selvsagt vinne vel? Nettopp slike tanker er det som eventuelt blir å frarøve oss en ny seier. Ingen kamper i 1 divisjon er lette, eller bare å hente poeng i. Medkila holdt serieleder Åsane til 0-0 inn i overtiden, men tapte til slutt 1-0 med en scoring i mot helt på tampen. Vi må på ny opp i tauene, mane frem maks innsats og tæl, eller så blir dette et såpeglatt bananskall å manøvrere på! Den fella skal vi ikke gå i!

Ellers en flott helg for fotballklubben AaFK med seier i alle deltakelser. A-laget brøt ei barriere med seier mot Odd i Skien, G16 smadret Molde 6-1, og etter vår fine seier høvlet AaFK 2 over stakkars Toten med 7-0 på CLS.

Helgen var på alle måter oransje og blå:)

Kategorier: Nyheter