Hovedtrener Frode Fagermo har følgende oppsummering fra kampen:
«Deilig seier i det som ble unødvendig spennende!!»

Tror alle kjente litt på omstendighetene i går ettermiddag. Ingenting skulle i prinsipp avgjøres, fortsatt 2 kamper igjen etter denne, men vinneren ville sette seg selv i en svært gunstig posisjon i forhold til å skaffe seg retten til Kvalik.

Med et entusiastisk publikum og en hærlig bataljon fra Stormen og Ålesund Support i ryggen, gikk jentene virkelig til verks fra start. I løpet av de første 5 minuttene hadde vi kommet til 3 til dels enorme muligheter, og burde nok ledet med et par allerede da.

Molde valgte igjen en hasardiøs strategi med skyhøyt press og et milevis åpent lende i eget bakrom. Det har fungert som ei kule mot dårligere motstand, men blir for lett mat for kvalitetslag som oss.

Det hadde sprukket ved flere anledninger før det, men etter 21 minutter sprakk det reelt! Ida blir tredd gjennom og fosser mot mål. I stedet for å sette ballen selv triller hun uselvisk og på hyggelig vis til Lise som sklir ballen i mål. Euforisk glede på bane, benk og tribune:)

Omgangen fortsetter mye i samme spor, Molde klinker lange kuler i retning av sine to spisser som blir totalt spist opp og fortæret av stopperkjempene Helle og Elli. Våre motstandere fra fergeleiet skapte ikke en skit i første omgang (ikke i andre heller for øvrig), ikke noe som engang kunne likne på noe, mens vi derimot hadde 6-8 enorme sjanser utover scoringene. Skarve 5 minutt før pause setter vi den andre for dagen. Mette bryter foran på godt vis og serverer Lise på sølvfat i bakrom. Lise gjør jo ikke feil, og setter ballen kontrollert bak burvokteren.

2-0 til pause var vi passe fornøyd med, men vi burde putta minst 2 til!

Andre omgang starter som den første, med god kontroll for oss, og produksjon av kjempesjanser! Som i første burde disse sjansene ført til at kampen var totalt avgjort!! Etter hvert blir det tydelig at lørdagens kamp mot Tynset hadde krevd sin kvinne, og kreftene begynte å ebbe ut. Molde løftet seg høyere og fikk satt oss under et ekkelt trøkk. Det førte til en del cornere, men fortsatt ingen sjanser, ei heller skudd på mål i mot. Det må sies; vi er dyktige offensivt som skaper så mye, men dæven vi er dyktige defensivt også! For en dedikasjon, offervilje og bestemthet vi viser!

10 minutter før slutt skulle det bli totalt fyr i teltet!! Et innlegg fra deres venstre kant blir en laser-presis avslutning som limer seg opp i motsatt kryss. Slike ting kan skje, men sprøtt, når at dette var deres eneste avslutning på mål på de 80 minuttene som på det tidspunktet var spilt!

Avslutningen blir kaotisk, hektisk, panisk og stressende, men vi ror det i land.

Som sagt innledningsvis, ingenting ble avgjort i går, men vi har satt oss selv i en meget god posisjon. Nå gjelder det å restituere såre bein kjapt, for allerede lørdag venter et ivrig RBK 2 på Aksla.

Takk for hærlig støtte, håper alle kommer tilbake lørdag, da gjerne med en 10-12 slektninger på slep:) Jentene fortjener så fulle tribuner som det er mulig å få til!!

Frode F, trener.

AaFK Fortuna – Molde
2.div avd.5
7.serierunde
Aksla Stadion

MÅL:
21 min – Lise Janbu Eide
41 min – Lise Janbu Eide
80 min – Molde

AaFK Fortuna:
Benedicte Berge – Daniela Dögg Guðnadóttir (63 min – Kristine Gulbrandsen) Ellijanne Skrede Anderson, Helle Olsen Rindal, Nora Ferstad – Teresa Lode (88 min – Danelle Bizohera), Agata Drozdzik, Mette Osvold Muri (70 min – Oda Sperre Tennfjord), Ida Skaar Kroken, Natalie Nilsen – Lise Janbu Eide

Neste kamp er lørdag 2. oktober mot Rosenborg 2 hjemme på Aksla Stadion kl.14:00!

Kategorier: Nyheter